Новини

09-06-2011
Секулидис връчи приза за “Авторска Кухня’2011”

Секулидис връчи приза за “Авторска Кухня’2011”

Майстор готвачът на “Капитол Кетъринг” и р-т “Капитол” - Жоро Секулидис, лично връчи големия приз за “Авторска Кухня’2011” в 10-тото юбилейно издание на вълнуващото съревнование.

Състезанието се състоя на 9 юни, сред алеите в парка на Военна академия "Г. С. Раковски". Локация, която до скоро далеч не бе достъпна за цивилни посетители, пък били те и харизматични  и доброжелателни епикурейци. Настроението бе изключително позитивно и лежерно, както се полага за един празник на добрата храна и изисканите напитки. По-рано падна обилен дъжд, който отми и последните частици припряно очакване у кулинарните майстори. Квартет акордионисти, контрабас и саксофон, носеха духа на градска среда от 30-те години на миналия век. Аржентинско танго и разпилени страстни ритми караха повече от 300 гости да затаят дъх в трепетно очакване. 

В тактически план събитието бе решено така – в единия край бяха подредени “кулинарните лаборатории” най добрите български брандове,  а в другия край “зоните на истината” – маси с по 10 стола за гости и оценители. Всяка маса бе “посланик” на съответен ресторант, а върху нея за кратко време се състоеше празник на изобилието, който да разтърси и най-калените в сетивна наслада щастливци. По регламент след всеки кръг “временните стопани” на съответна маса се сменят с други, които да се подложат на заря от вкусове. С риск да се накъса изложението, тук е моменът да издадем, че в зоната на “Капитол” групите някак се позастояха и за цялата вечер се смениха само два състава от ценители на добрата храна. Това остави доста гладни за емоции хора, но гарантира 20 нови приятели на Секулидис и компания. 

 

 

 

 

Ето няколко щриха от кулинарната стратегия на “Капитол груп”: 

- терина от калкан със скариди

- перли от токайско вино

- салата миди в керамичен спун

- тигрова скарида в сусам и чили

- терина от див фазан с гъши дроб и пълнозърнес хляб

- ризото с фенхел и див лаврак със сос от бяло вино и шафран

- мини кейк с шоколад- кафе с фъстъчен крем

- шоколадов бонбон ръчна изработка със сироп от портокалчета

Екипа на р-т “Капитол” е неизменна част от надпреварата от 2004-а година, когато още с дебютното си участие Секулидис грабна отличието за “Авторска кухня”.

Носител на голямата награда тази година стана р-т “Chef's”, разположен край Пасарелското езеро недалеч от София, а приза за “Авторска кухня”, отново стана притежание на варненски претендент – Велин Великов от р-т “Мусала”.

“Великолепната петорка”  от майсторски тимове, които готвеха и радваха на живо ВИП гостите тази година включваше  цели 3 варненски ресторанта. Специалистите разчетоха в този факт ясен сигнал за развитието на гурме кухнята в Морската столица, а също и за формиране на солидна група от познавачи и любители на висшия пилотаж в кулинраното изкуство. 

Стари статии

2019 - Sarta, Capitol Catering: 40 P.Karavelov Str., Varna Tel: 052 684 002, mob.: 0885 171 212 Email: catering@capitol.bg

Fallow Capitol Catering on Facebook