Новини

18-02-2011
Повече от звук

Доброто радио е много повече от звук, а на 18 февруари екипа на Радио Варна вдъхна осезаем смисъл на тази максима. В петъчната вечер с елегантна церемония бе открит новия Арт салон на медията. Пространството е над 100 квадртни метра и е оборудвано по начин, който способства неговата богата приложимост. Стилните събития се нуждаят от достоен сервиз и протокол. Не е изненада, че домакините предпочетоха услугите на Капитол Кетъринг. Събитието бе уважено от над 250 човека, които дойдоха да пожелаят успех и попътен вятър. За welcome drink бе подбрано ароматно пенливо вино, подходящо за богатата палитра от цветове в артистичното пространство. Непринуденият увод бе дирижиран от двама сервитьори и сомелиер, които имаха нелеката задача да посрещнат над 200 гости в рамките само на 15 минути. Приветсвени слова отправиха лично - генералният директор на Националното Радио – г-н Валерий Тодоров, кметът на Варна - Г-н Кирил Йорданов и областният управител – г-н Данчо Симеонов. Специално за откриването бяха подредени творби на детски творчески школи и на водещи автори от региона, сред които се открояват имената на Росен Донев, Гаро Кешишан, Краси Делчев, Александър Николов, Петьо Маринов, Кирил Янев, Дарин Сотиров, Жоро Йорданов и Радко Мурзов. Под звуците на мек джаз, събитието плавно премина към своята коктейлна част. Готвачите бяха подготвили балансирани солени сетове от:

- Брускети с тапенада от маслини и прошуто
- Хапки с пушена сьомга и крем от Филаделфия
- Тартчета с крем от сирене и зелени подправки
- Апетайзери с шунка, моцарела и зелени маслини
- Хапки с филе елена и бейби краставички
- Скариди в моно форма и чили сос

Приятните разговри между журналисти, художници, фотографи и гости бяха подсладени за финал с мини бисквити брауни с шоколадова глазура и шоколадови тартчета с кокосов крем и череши.

Сред подбраните вина в предпочитанията на присъстващите изпъкнаха брандовете на Шато Коларово, на които познавачите предричат светло бъдеще. Тук е мястото да споменем присъствието на истински експерти по виното в лицето на нашите приятели от Българска Асоциация на Сомелиерите и Виноценителите.

Това което можем да пожелаем на финала е хиляди стилни прояви в прекрасната обстановка на Арт салоните на Радио Варна. Сред този интериор работа е привилегия, а коктейлите – спомен, към който човек се връща с удовлствие.

Стари статии

2019 - Sarta, Capitol Catering: 40 P.Karavelov Str., Varna Tel: 052 684 002, mob.: 0885 171 212 Email: catering@capitol.bg

Fallow Capitol Catering on Facebook