Новини

09-12-2010
CASAVINO Варна. Дегустация на вината на Katarzyna Estate

Katarzyna Estate е разположена в близост до Българо – Гръцката граница в подножието на Източните Родопи.

Намира се на същата географска ширина с едни от най-известните световни винени области. Имението е създадено в бившата гранична зона, разделяща България от Гърция в югоизточната част на страната в девствена природа, съхранена от човешка дейност през последните десетилетия.

През 2004 г. започва създаването на лозов масив от 3 000 дка около изба Катаржина. През 2006 г. в с. Белица и с. Лозен се засаждат още 2500 дка. лозя с гъстота на засаждане 413 лози на дектар.

Днес Катаржина Естейт притежава 5500 дка собствени лозови масиви в един от най-добрите за отглеждане на лозя райони в България. Подбраните сортове Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah, Mavrud, Malbec, Tempranillo, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc и Viognier са съобразени с климатичните особености на региона. За нас тероатът е един от най-важните компоненти за създаването на едно вино. Разнообразието на почви в Katarzyna Estate  е идеален фактор за разкриване на уникалността на нашето лозе, придавайки на вината произведени в имението  неповторим вкус и елегантност.

Стари статии

2019 - Sarta, Capitol Catering: 40 P.Karavelov Str., Varna Tel: 052 684 002, mob.: 0885 171 212 Email: catering@capitol.bg

Fallow Capitol Catering on Facebook