Новини

15-08-2011
„Одесос” - кметство от ново поколение

„Одесос” - кметство от ново поколение

В обедните часове на 15 август 2011г.  – празникът на град Варна, се проведе бляскава церемония по откриване на новата сграда на кметство „Одесос”.  Присъстваха над 300 души, а водещ на събитието бе звездата от сериала „7 часа разлика” – Симеон Лютаков. Освещаването на сградата бе осъществено лично от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, а в тържествената служба се включи и главата на православната църква в Казахстан – митрополит Александър. Сред гостите бяха официални лица от руското консулство, община Варна, кметове на районните администрации в „Аспарухово”, „Приморски” и „Владиславово”, както и представители на строителни и инвестиционни компании.

За празничното настроение допринесе съществено белият строй на моряците от духовия оркестър на Военноморските сили на България, които показаха умения далеч отвъд строевите мелодии. „Струнен квартет Варна” с примариус Ангел Василев пое грижата за елегантния съпътстващ звук във вътрешните пространства на сградата. Нежните звуци на класичките инструменти бяха първото нещо, което се чуваше на влизане в разкошния атриум на входа.

Коктейлът, започна непосредствено след прерязване на лентата, а протоколът бе строг, въпреки летните жеги. Цялостната организация бе майсторски дирижирана от мениджърите на „Капитол Кетъринг”. Екипът от 15 души предложи наистина „Много повече от храна”, както гласи слоганът на компанията. Два бюфета за храна, два бара за вино и твърди напитки, перфектен сервиз, добре премерена винена листа и кулинарен празник, режисиран от гурме майсторът Жоро Секулидис.

 

 

 

 

 • Хайвер с авокадо,пушена сьомга и печен сусам
 • Терина от бяла риба и скариди в/у хляб с ядки
 • Брускета с тапенада и прошуто
 • Галантин от пиле с рагу от октопод
 • Печено телешко роле фаршировано с месо от диви падпъдъци и черен трюфел и желе от марсала
 • Шишчета с бейби моцарела ,чери доматчета в шот с винегрет и свеж босилек
 • Хапки със сирене камембер и кандирани череши
 • Солени тартчета с пастет от гъши дроб

Едно изкусително каре от сладките изкушения очарова посетителите в момент, в който мнозина от тях решиха, че кулинарният празник е към своя край и вече се наслаждаваха на селекцията от вина. И този път екипът на майстор Секулидис не изневери на запазената си марка – десертите:

 • Мус от бял шоколад и мента  с крем трефел
 • Шоколадови бонбони  ръчна изработка
 • Бисквита „Брауни „ с шокол. глазура и орехови ядки
 • Макаронас с кокосов ганаж

 

В своето слово към събралите се официални гости кметът  на район „Одесос”, заяви:

„Екстериорът на кметството е в унисон с паметниците на културата и архитектурата в центъра на Морската столица. Сградата непринудено провокира  онзи респект, който е препоръчителен за всяка институция. Новото кметство „Одесос” е проектирано така, че гражданите да пристъпват в него с чувство на гордост, а служителите вътре да разполагат с всички удобства, за да предоставят услугата, която всеки европейски данъкоплатец има право да получава.”

Изп. директор на Строително-инвестиционна компания  „БОРД” -  г-н Веселин Василев допълни с нескрито вълнение:

„Всеки детайл в тази сграда – колоните, балюстрите, ажурните форми, всичко е плод на внимателен и целенасочен дизайн. Отделните елементи са уникални и не могат да бъдат срещнати никъде другаде. В процеса проектиране бяха ангажирани не само архитекти, но също скулптори, художници и експерти по история на изкуството. Тежко, бавно и скъпо е строителство на здания като нашите. По-лесни за мнозина са строежите на конвеир, но това не е нашият път. И макар че е трудно да си пророк в собствената си държава, смятам че за стойностните продукти винаги ще има пазар.”

В заключение можем с гордост да заявим, че Варна вече разполага с представителни офиси, които се помещават в сграда, изпълнена в неокласически стил. Това се счита за белег на класа и отношение към традицията и е утвърдена практика  в старите европейски столици. Пожелаваме наслука на всички „новодомци” в това бижу от историческия център на Морската столица.

Стари статии

2019 - Sarta, Capitol Catering: 40 P.Karavelov Str., Varna Tel: 052 684 002, mob.: 0885 171 212 Email: catering@capitol.bg

Fallow Capitol Catering on Facebook