Новини

01-07-2011
Гурме и “цветна” фотография

Поводът да сме тук е фотографската изложба “Флауърс” на Симона Грошевска и дизайнерско студио Лайф Джеометри. Повече от 40 фотографии са експонирани на големи пана, които са “разхвърлени” почти без ред в околния ландшафт. Хармоничната интеграция се дължи до голяма степен на аксесоарите на заснетите модели. Прическа “Рицарска Звезда” (Amaryllis); Рокля от слънчогле); Тоалет от орхидея фалаенопсис, еустома, еспархус и полски хвощ. Надали някой може да се сети за по-удачно място за тези експонати. 

Малко след 19 часа идват и първите гости. На двете каменни пътеки ги посрещат с “уелкъм дринк”. Сервитьрите са с папионки, светли ризи и строги елеци. Всичко е така буржоазно, че за миг ти се струва, че се снима сцена от филм. Богати плата започват да щъкат, понесени на дланите на “неми” келнери. Последователно ни изкушават Чери домати и сирене моцарела, Хапки с пушена сьомга, Крустини с терина от сирене, Шишчета със скариди и ананас с чили сос.  

Идилията е пълна. Разговорите са небрежни, хуморът премерен, мяркат се хора на изкуството, индустриалци, бизнесмени и много любопитни очи. Едно елегантно трио, цялото в бяло, вписва тих джаз в звуците на парка. Погледът се рее свободно и от време на време отмаря в посока на морския хоризонт, който е застинал отвъд пределите на двореца. 

Преди да се смрачи на сцената излизат сладките изкушения. Сервитьорите предлагат  Тартчета с чийз кейк и плодове, Макаронас със шоколадов ганаж, Ягоди с шоколад и Свежи плодове, а някой плата акостират върху коктейлните маси. Всички кулинарни изкушения са обилно съпроводени от вина на изба “Варна”, разгърнати в целия спектър от сортове. 

В такива вечери е лесно да си спомниш, че животът е един безкраен празник. 

Стари статии

2019 - Sarta, Capitol Catering: 40 P.Karavelov Str., Varna Tel: 052 684 002, mob.: 0885 171 212 Email: catering@capitol.bg

Fallow Capitol Catering on Facebook